Placinta cu ananas

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu ananas are o aroma exotica foarte intensa, fiind un preparat pe care il puteti servi atat la micul dejun cat si la desert.

Ingrediente

    • 400 gr faina
    • 100 ml ulei
    • 3 oua
    • 250  gr iaurt natur
    • 400 gr zahar tos
    • 1 plic praf de copt
    • sare

    PENTRU DECORAT:

    • rondele intregi de ananas din compot

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 35 minute

  1. Se scot rondelele din compot si se pun intr-o strecuratoare.
  2. Se amesteca iaurtul cu faina, zaharul, praful de copt si uleiul, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine compozitia. Separat se bat spuma albusurile, care se incorporeaza si ele in ametsecul de iaurt.
  3. Se varsa aluatul intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt si se acopera cu rondele de ananas. In timpul coacerii aluatul va iesi prin gaurile rondellelor.
  4. Placinta de coace 30-35 de minute, la foc moderat, apoi se lasa in tava pana la racirea completa.

Recomandari

Placinte