Placinta cu urda si marar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu urda si marar este o placinta foarte gustoasa si aromata, fiind la fel de aromata atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 200 gr margarina
    • 200 gr smantana
    • sare
    • 500 gr urda
    • 4 legaturi de marar
    • 2 oua

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Lasi margarina in bucatarie cateva ore, ca sa ajunga la temperatura camerei,apoi o amesteci cu smantana, omogenizezi amestecul cu 1 lingura de lemn pana cand arata ca o spuma. Adaugi sare, dupa gust si   pui faina in ploaie.
  2. Framanti un aluat taricel, intinzi foaie cu sucitorul, paturesti, treci iar cu sucitorul peste aluat si lasi la congelator 1/2 ora.
  3. Imparti in doua aluatul, intinzi foaie, asezi in tava neunsa. Intr-un castron adanc amesteci urda cu doua oua intregi, marar tocat si sare. Omogenizezi si rastorni in tava de placinta peste foaia de aluat.
  4. Acoperi cu foaia din aluatul ramas si coci in cuptorul cald 1/2 ora. Tai cand este calduta, servesti patrate sau romburi, cu vin demisec.

Recomandari

Placinte