Placinta cu dovleac si unt de mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu dovleac si unt de mere este un desert pe care merita sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • aluat foitaj

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr piure de dovleac
    • 200 gr unt de mere
    • 50 gr zahar brun
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1/2 lingurita nucsoara maicnata
    • 1/4 lingurita sare
    • 3 oua
    • 200 ml lapte condensat

    PENTRU TOPPING:

    • 3 linguri de unt
    • 100 gr faina alba
    • 70 gr zahar brun
    • 100 gr nuci tocate

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare amestecati piureul de dovleac, unutl de mere, zaharul brun, scortisoara, nucsoara si sare. Omogenizati bine compozitia, api incorporati ouale si laptele condensat. Cand amestecul s-a omogenzat asezati-l tava, tapetata cu foietaj pe fund si pe margini.
  2. Coaceti placinta 50-60 de minute, la foc moderat, pana cand, daca introduceti lama unui cutit aceasta iese curata.
  3. Intre timp preparati toppingul pentru care amestecti unutl cu faina si zaharul brun, framantand pana obtineti firimituri din aluat pe care le amestecati apoi cu nucile tocate.
  4. Repartizati toppingul peste prajitura din cuptor si mai coaceti inca 15-20  de minute, sa se rumeneasca crusta.

Recomandari

Placinte