Placinta cu spanac si cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu spanac si cartofi este o delicioasa placinta aperitiv pe acre o puteti savura calda sau rece, a doua zi cand aromele sunt mai intense.

Ingrediente

    • 400 gr frunze de spalac
    • 4 linguri unt
    • 4 oua
    • 2 linguri smantana
    • 800 gr cartofi
    • 4 catei de usturoi
    • 250 gr cas
    • 400 gr aluat foitaj
    • piper alb
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata cartofii de coaja si se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierti se strecoara, se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza. frunzele de spanac se spala bine si se pun la scurs. Usturoiul se curata, se taie felii si se caleste intr-o tigaie cu jumatate din cantitatea de unt. Se adauga frunzele de spanac si, cand se inmoaie putina, se condimenteaza cu sare, si se da deoparte.
  2. Se adauga cartofii peste spanac, casul taiat bucati mici sau bat pe razatoare, untul ramas topit si 3 oua. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine.
  3. Se taie jumatate din aluatul de foitaj si se intinde in foaie dreptunghiulara cat lungimea tavii in care se va coace placinta. Se pune jumatate din amestecul de cartofi pe centru, si se ruleaza.
  4. Se pun rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa din loc in loc cu furculita si se unge cu ou batut cu smantana, apoi se baga tava in cuptor sa se coaca 35 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Placinte