Placinta cu ciuperci si urzici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu ciuperci si urzici este foarte aromata si gustoasa, mai ales daca o serviti rece, a doua zi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr margarina
    • 400 gr faina
    • sare
    • 175 ml apa calda
    • 2 linguri cu otet

    PENTRU UMPLUTURA:

    •  300 gr ciuperci
    • 500 gr urzici
    • 2 cepe
    • sare
    • 175 ml ulei
    • piper macinat
    • 3 catei de usturoi
    • 2-3 linguri cu marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-8 persoane

  1. Se face un aluat din faina proaspat cernuta peste care se pune margarina, se framanta pana cand se incorporeaza margarina, se adauga apa calda, otet si sare, se framanta iar pana cand aluatul devine omogen si se desprinde de mana. Se lasa aluatul o ora la rece.
  2. e curata urzicile, se spala in multe ape, se fierb 15 minute in apa cu sare. Se scurg si se toaca marunt cand s-au racit. Ciupercile curatate si spalate se toaca felii subtiri si se calesc in ulei cu ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Cand amestecul nu mai are zeama se pun urzicile peste ciuperci, se omogenizeaza, se sareaza si se pipereaza, se amesteca si cu marar tocat.
  3. Se intind 3-4 foi subtiri de aluat, se umplu cu ciuperci si urzici, se ruleaza si se coc in tava neunsa 1/2 ora. Se servesc ca aperitiv sau felul de baza.

Recomandari

Placinte