Pelimeni vitaminizanti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

"Pelimeni" este o reteta traditionala ruseasca. Acest produs poate fi intilnit in lista de meniu ale celor mai mici cafenele din Russia si pana in meniurile celor mai sofisticate restaurante.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 50 gr de dovleac
    • 2  morcovi
    • o buc sfecla rosie de marime medie
    • un ou
    • 250 gr faina
    • sare
    • o foaie de dafin

    PENTRU UMPLUTURA:

    • o ceapa mare
    • sare 2 catei de usturoi
    • 2 oua
    • un piept pe pui dezosat
    • condimente pentru pui

     

     

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un caston mare dai pe razatoare morcovul, dovleacul si sfecla rosie apoi adaugi oul, putina sare si omogenizezi compozitia. Adaugi faina si framanti bine aluatul pana capata o textura neteda si nelipicioasa. Daca mai e nevoie mai adaugi putina faina.
  2. Pentru umplutura toci carnea, ceapa, apoi adaugi oul, sare si condimente si amesteci.
  3. Din aluatul preparat intinzi o foaie nu foarte groasa, apoi cu ajutorul unui pahar decupezi cercuri. Cu o lingurita pui umplutura in fiecare cerc mai spre  margine. Acoperi cu cealalta parte  si lipesti marginile, apoi apropii cele 2 colturi.
  4. Intr-o oala mare pui la fiert apa cu sare piper si o foaie de dafin. Cand apa fierbe pui pelimenii in apa si ii lasi 10 minute.
  5. Cand sunt gata ii scoti pe un platou si ii servesti cu smantana si cascaval ras.

Recomandari

Panificatie