Blat de pizza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Blatul de pizza se prepara foarte usor, si se poate folosi si la prepararea tartelor sarate.

Ingrediente

    • 150 ml apa
    • 1/2  lingurita de zahar
    • 1 lingurita de drojdie
    • 225 gr  faina
    • 3 linguri cu ulei de masline
    • 1 lingurita de sare

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati intr-un castron drojdia cu o lingura de faina, 3 linguri de apa calda si putin zahar pana obtineti o pasta omogena. Acoperiti-o si lasati-o asa pana se umfla si face spuma.
  2. Puneti intr-un castron faina iar in mijlocul ei turnati amestecul de drojdie, ulei, sare si amestecati pana formati un aluat moale si elastic.
  3. Framantati bine blatul, lasati-l putin sa dospeasca pentru a prinde volum. Inainte de a prepara pizza, aluatul se pune intr-o forma cu marimea si forma dorita.

Recomandari

Panificatie