Aluat pentru pateuri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest aluat de pateuri trebuie sa il retineti pentru ca din el se prepara pateuri dulci sau sarate delicioase.

Ingrediente

    • 16 linguri faina
    • 2 linguri otet
    • 350 gr unt/margarina
    • sare
    • 10 linguri apa

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca faina cu sarea, untul, otetul si apa si se framanta pana se obtine un aluat care din care se intinde o foaie.
  2. Se pun gramajoare de compozitie de carne sau branza pe jumatate de foaie, se acopera cu cealalta jumatate si se taie cu paharul in jurul umpluturii.
  3. Se aseaza pateurile in tava unsa , se unge cu ou batut si se dau la cuptor la foc potrivit timp de 15-20 minute, apoi se servesc calde.

Recomandari

Panificatie