Chifle umplute

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste chifle umplute nu sunt doar foarte usor de preparat, dar sunt si foarte aromate si gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 lingurita praf de copt
    • 60 ml apa calduta
    • 130 gr faina alba
    • 2 linguri margarina
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 ceapa
    • 3 cartofi
    • 1 lingurita sare
    • 1 lingurita zahar
    • 2 linguri ulei
    • 1/2 lingurita piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 35 minute

  1. Pentru aluat, amesteca intr-un vas ingredientele uscate:praful de copt, faina si sarea. Adauga margarina si amesteca cu degetele pana cand se formeaza firimituri, apoi adauga apa. La inceput aluatul va fi lipicios, iar dupa 3-4 minute de framantat devine moale si fin. Acopera aluatul cu foile si baga-l  la frigider cel putin o ora.
  2. Pentru umplutura, curata si taie cartofii in cubulete si fierbe-i in apa cu sare. Separat, caleste ceapa tocata in  putin ulei incins, pana devine aurie. Scurge legumele, pune-le impreuna intr-un castron si piseaza-le marunt, adaugand sare, zahar si piper macinat.
  3. Intinde o foaie de aluat subtire si asaza umplutura de la un capat la altul sub forma de sul, acoperind umplutura cu o parte de aluat si ruland cu atentie.
  4. Taie felii de 2,5 cm latime si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele. Trage usor de marginile aluatului, unindu-le in centru, apoi baga tava la cuptor, la foc moderat, pentru 35 de minute, pana cand chiflele devin aurii.

Recomandari

Panificatie