Cozonac neframantat
 

Cozonac neframantat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cozonacul neframantat trebuie sa il incercati, pentru ca se prepara usor iar gustul este senzational!

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • coaj? ras? de lamaie/portocala
    • 4 oua
    • 35 g drojdie
    • 500 ml lapte
    • 200 ml ulei
    • 400 gr zahar
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr miez de nuca
    • cacao

    PENTRU COPT:

    • 2 galbenusuri

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca ouale cu laptele, zaharul, drojdia si sarea si se lasa in bucatarie timp de o noapte.
  2. A doua zi, se pun aromele si faina si se amesteca. Se incinge uleiul care trebuie turnat in fir subtire si sa sfaraie aluatul. Se amesteca inglobandu-l in aluat si, intre fiecare folosire, uleiul se tine pe foc sa fie incins.
  3. Dupa ce s-a folosit tot uleiul, se lasa aluatul la crescut timp de 60 de minute.
  4. Se imparte apoi coca in doua parti, se umple cu cacao si nuca macinata si se ruleaza. Se asaza in forme si se lasa 30 de minute la crescut. Apoi, se ung cozonacii cu galbenus si se coc 50 de minute.
  5. Cand sunt gata se scot din cuptor si se transfera pe un gratar ca sa se raceasca.

Recomandari

Panificatie