Paine din faina de grau cu malai

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea din faina de grau cu malai este o paine ardeleneasca foarte gustoasa si satioasa.

Ingrediente

    • 400 ml apa
    • 200 gr malai
    • 1 lingura sare
    • 700 gr faina de grau
    • 1 cub de drojdie
    • 1 lingurita zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se face un terci de malai si apa, care se lasa sa se raceasca. Dupa racire se adauga drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in apa calduta (cam o cana), sarea si faina. Se framanta aluatul, se presara cu putina faina si se acopera cu un prosop curat.
  2. Se lasa sa dospeasca intr-un loc calduros cam 2 ore, dupa care este din nou framantat. Apoi se imparte in 3 parti care se pun in forme de cozonac bine unse cu grasime. Dupa aproximativ 25 de minute se pun la cuptorul bine incins. Cand s-au copt (au devenit rumene) se ung cu sirop si se lasa sa se raceasca.

Recomandari

Panificatie