Aluat frantuzesc- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul frantuzesc este foarte bun si aromat, iar daca il folositi cu umpluturi sarate, se va evidentia aroma de unt.

Ingrediente

    • 250 gr unt/margarina
    • 250 gr faina
    • 1 lingura otet
    • 150 ml apa
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se imparte faina in 4 parti, o parte se amesteca in margarina si se baga la frigider. Din faina ramasa, otetul, sare si apa se framanta un aluat potrivit de tare, care se bate de planseta 30 de minute.
  2. Se aluatul cu apa, se pune in mijloc aluatul din unt, se "imbraca" in aluat, se aplatizeaza usor cu mana, apoi se intinde cu vergeaua o foaie potrivit de groasa, care se impacheteaza in trei, intai pe lungime, apoi pe latime.
  3. Se impacheteaza aluatul in folie si se lasa 30 de minute la frigider, apoi se scoate, se intinde iar, si se baga iarasi la frigider impachetat in folie. Se repeta operatia de trei ori, ultima oara se intinde o foaie de grosimea di dimensiune potrivita pentru a o folosi.

Recomandari

Panificatie