Paine cu masline

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea cu masline este un produs delocat pe care trebuie sa il incercati si dvs. Aroma fina a maslinelor in combinatie cu rozmarinul ofera un gust aparte.

Ingrediente

    • 200 gr masline negre sau verzi (feliate si fara samburi)
    • 500 ml apa calda
    • 1 lingura zahar
    • 1,5 kg faina
    • drojdie proaspata cat o nuca
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare
    • rozmarin

Instructiuni de preparare

  1. Desfa drojdia intr-o cana cu apa, amestec-o cu o mana de faina si tine-o 30 de minute la cald. Amesteca maiaua cu restul de apa si zaharul. Lasa compozitia sa se odihneasca 15 minute, apoi adauga uleiul si sarea si amesteca.
  2. Adauga faina, putin cate putin, si amesteca bine cu lingura pana se formeaza aluatul.
  3. Framanta pe planseta presarata cu faina pana cand aluatul devine elastic. Adauga maslinele si rozmarinul si pune aluatul intr-un castron curat cu o lingura de ulei, si lasa-l sa creasca timp de o ora, pana isi dubleaza volumul.
  4. Formeaza painea si bag-o in cuptorul incins, timp de o ora, la foc moderat.

Recomandari

Panificatie