Vita in sos de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vita in sos de rosii este un fel principal delicios, satios si foarte usor de preparat, fiind un preparat pe gustul tuturor.

Ingrediente

    • 500 gr pulpa de vitel
    • 4 catei de usturoi
    • 2 lingurite otet balsamic
    • 300 ml vin rosu
    • 4 linguri ulei de masline
    • 1 lingura miere de albine
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper negru macinat
    • sare grunjoasa

Instructiuni de preparare

  1. Se curata bucata de carne de pielite, se trece prin jet de apa calduta si se strege apoi cu un servet absorbant. Dupa ce s-a absorbit apa, se inteapa cu un bat de frigaruie ca sa se patrunda bine.
  2. Separat, intr-un bol se toarna uleiul de masline, otetul, vinul, mierea, sare si piper si se omogenizeaza. Se pun feliile de acrne taiate potrivit si se lasa la macerat 3-4 ore.
  3. Se framanta cateva minute si apoi se pun sa fiarba la foc mic. Se inabuse cateva minute si, dupa ce s-au fiert bine, se da deoparte sa se raceasca.
  4. Friptura se feliaza si se serveste in sosul de vin. Se poateservi cu diverse garnituri de salata verde sau paste. Se stropeste cu sosul de vin, se presara fasii subtiri de usturoi si se orneaza cu patrunjel verde.

Recomandari

Mancaruri