Cartofi cu smantana-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu smantana este o mancare aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 8-10 cartofi rosii (cu carne ferma si coaja usor rosie)
    • sare
    • 200 gr smantana
    • 2 linguri cu marar tocat
    • 1 lingura cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati cartofii cu apa rece sau calduta folosind un burete moale. Limpeziti si puneti la fiert cu apa calda cat sa-i acopere. Puneti capacul deasupra vasului, potriviti focul, fierbeti 20-25 minute.
  2. Raciti cartofii dupa ce ati aruncat apa in care au fiert 10-15 minute, curatati de coaja si taiati-i felii subtiri.
  3. Incalziti untul intr-o cratita larga, adaugati cartofii, sarati usor si turnati deasupra 1/2 din cantitatea de smantana. Acoperiti cratita, lasati sa se rumeneasca leguma la foc potrivit. Dupa 10-15 minute trageti cratita de pe foc, puneti restul de smantana peste cartofi, portionati in farfurii. Presarati deasupra mararul tocat.
  4. Serviti ca un fel de mancare sau ca garnitura langa peste, carne sau chiftele de legume.

Recomandari

Mancaruri