Varza calita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Varza calita este un preparat pe care il puteti servi simplu ca fel principal in zilele de post sau ca garnitura la o friptura de porc.

Ingrediente

    • 1 varza mare
    • 1 crenguta de cimbru
    • ulei
    • 1 lingura bulion sau 3 rosii decojite
    • 1 foaie de dafin
    • piper boabe
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata varza de foile exterioare vestede, se toaca amrunt, apoi se freaca cu sare. Se stoarce varza intre palme apoi se pune la inabusit cu 150 ml ulei si 150 ml apa, pentru cateva minute. Cand scade, se adauga bulionul sau rosiile decojite taiate cubulete. Se adauga cimbrul, foaia de dafin si cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba la foc mic.
  2. Cand varza este gata se serveste cu ardei iute si mamaliguta calda.

Recomandari

Mancaruri