Cartofi umpluti cu branza si chimen

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii umpluti cu branza si chimen sunt foarte gustosi, fiind un preparat banatean autentic.

Ingrediente

    • 6 cartofi mai mari
    • 130 gr unt
    • 300 ml lapte dulce
    • 1 lingura faina
    • 125 gr telemea de oaie
    • chimen
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cartofii se spala bine, apoi se coc in cuptorul incins, intorcandu-se din cand in cand,apoi se scot, se lasa putin sa se raceasca, apoi se taie in jumatati, pe lung, si se scoate miezul.
  2. Miezul cartofilor se amesteca, intr-un castron, cu 100 gr de unt, telemeaua rasa, chimenul si un praf de sare, numai daca branza nu e destul de sarata.
  3. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie, se pun intr-un vas termorezistent si se mai dau la cuptor un sfert de ora.
  4. Cartofii umpluti se servesc calzi, cu un sos alb, care se prepara fierband laptele cu untul si amestecand faina, cu grija, sa se evite formarea cocoloaselor. Se potriveste sosul de sare si piper si se lasa pana se ingroasa.

Recomandari

Mancaruri