Dorada cu sare aromata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dorada la cuptor cu sare aromata este un preparat pe cat de simplu pe atat de delicios.Cu siguranta ca o data ce ati preparat-o o veti prepara si in multe alte ocazii.

Ingrediente

    • O dorada de aproximativ 1 kg
    • 1 kg de sare grunjoasa mare
    • 500 gr de sare fina
    • 2 crengute de rozmarin
    • 1 lingura de oregano
    • 1 lingura marar sau fenicul

Instructiuni de preparare

  1. Se curata pestele de solzi si intestine,apoi se spala sub jet puternic de apa rece.
  2. Intr-un castron se amesteca cele doua tipuri de sare apoi se adauga crenguta de rozmarin tocata fin, oregano iar la fina se adauga mararaul sau frunzele de fenicul. Pentru ca amestecul sa fie mai usor de amestecat se adauga 100 ml de apa rece.
  3. Se ia o tava de cuptor si se pune in ea un sfert dinamestecul de sare si ierburi aromate astfel incat sa acopere fundul tavii cu un strat subtire.Se asaza pestele iar apoi se toarna peste el restul de sare.
  4. Tava se baga in cuptorul incins si se coace timp de 30 de minute, la foc moderat.
  5. Cand pestele este gata se transfera pe un platou impreuna cu o parte din sarea aromata.

Recomandari

Mancaruri