Tochitura-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tochitura este o mancare care se prepara diferit in fiecare zona, tocmai de aceea noi va oferim reteta de baza de la care pornesc toate celelalte retete.

Ingrediente

    • 500 gr carne grasa de porc (de pe burta, de la ceafa sau de pe coaste)
    • 250 gr ficat
    • 2 rinichi
    • 200 gr muschi
    • 2 cepe mari
    • 1 lingura cu untura
    • sare
    • 1 praz

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 40 minute

  1. Spalati carnea, uscati-o in prosop sau in servetele de hartie, taiati-o cubulete cu latura de 2-3 cm si puneti-o in untura fierbinte. Acoperiti vasul in care se prajeste carnea si lasati sa fiarba 5-6 minute in suc propriu.
  2. Intoarceti carnea cu o lingura de lemn si adaugati ficatul, rinichii si bucatile de muschi toate taiate felii sau cuburi. Inainte de a-i folosi, tineti rinichii in apa cu otet 1/2 ora. Adaugati ceapa si prazul tocate marunt, sarati si turnati 1 ceasca de apa calda. Continuati fierberea pana cand totul scade sosul, iar tochitura se poate consuma.
  3. Serviti cu mamaliga calda si vin rosu alaturi.

Recomandari

Mancaruri