Iepure cu smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Iepurele cu smantana este o mancare banateana foarte gustoasa, pe care o puteti prepara cu orice fel de carne de vanat.

Ingrediente

    • 200 ml smantana
    • 1 ceapa
    • piper boabe
    • 1 kg carne de iepure
    • 1 lingura faina
    • 2 linguri untura
    • sare
    • ienibahar

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se curata, se spala si se taie in bucati. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
  2. Intr-o cratita, se infierbanta doua linguri de untura, in care se pun la calit ceapa si carnea. Se lasa pana cand ceapa devine sticloasa, apoi se stinge cu putina apa. Se inabusa in continuare, la foc mic, adaugand boabele de piper, ienibaharul si cate o lingura de apa, din cand in cand, ca sa completeze zeama evaporata.
  3. Faina se dizolva in smantana si se adauga in cratita cand carnea e moale. Se potriveste de sare si se mai lasa un sfert de ora sa fiarba incet.

Recomandari

Mancaruri