Sorici umplut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Soriciul umplut este un preparat banatean, specific sarbatorilor de iarna, pe care il puteti prepara cu orice fel de umplutura doriti.

Ingrediente

    • 1 kg carne de porc de la cap si limba, tocata
    • 800 gr carne macra de porc
    • 1 foaie mare de sorici
    • 5 oua
    • 1 capatana de usturoi
    • 2 linguri pasta de tomate
    • 3 morcovi
    • 5 cepe
    • 2 linguri untura
    • 200 ml vin
    • 3 linguri varza tocata
    • cimbru
    • boia de ardei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ceapa se taie felii subtiri si se prajeste in untura. Dupa ce s-a rumenit, se adauga carnea si se lasa la prajit cam 30 de minute, amestecand destul de des. Peste carne, se pun morcovul ras si usturoiul tocat.
  2. Cand toata compozitia s-a inmuiat si s-a colorat, se raceste si se amesteca cu varza, vinul, pasta de rosii, ouale, sarea, piperul, boiaua si cimbrul.
  3. Pasta rezultata se pune in soriciul cusut punga, care se inchide si se da la cuptor intr-o tava unsa cu untura.

Recomandari

Mancaruri