Telina umpluta cu carne de vita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Telina umpluta cu carne de vita este un preparat pe are il puteti prepara si cu carne de curcan sau pui, avand insa grija ca telina se fierbe destul de greu.

Ingrediente

    • 500 gr carne de vita
    • 2 cepe  mari
    • patrunjel verde
    • 7 linguri ulei
    • 1 lingura faina
    • 8 teline
    • 1 felie de paine alba
    • 2 linguri pasta de tomate
    • piper macinat
    • sare
    • smantana
    • 1 ou

Instructiuni de preparare

  1. Se curata telinele, se spala, li se taie un capacel si se scobesc.
  2. Se toaca o ceapa si se caleste usor intr-o cratita cu 3 linguri de ulei, pe foc mic, apoi se amesteca cu carnea data prin masina de tocat, impreuna cu felia de paine inmuiata si stoarsa bine. Se lasa sa se prajeasca impruena, pe foc mic, amestecand pana ce scade zeama lasata de carne, iar carnea se rumeneste putin. Se ia carnea de pe foc si cand s-a racorit se adauga patrunjel verde tocat marunt, oul, sare, piper, si se amesteca bine, apoi se umplu telinele.
  3. Intr-o cratita se pun 4 linguri de ulei si cand s-a infierbantat se pun telinele umplute sa se rumeneasca putin. Se scot telinele din cratita si se pun deoparte, iar in uleiul ramas se rumeneste cealalta ceapa tocata, se adauga faina, pasta de tomate, apoi se introduc telinele, se presara patrunjel verde tocat, si se toarna apa cat sa le cuprinda, putina sare si se introduce cratita la cuptor.
  4. Cand telinele s-au inmuat se scoate cratita din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin si se serveste adaugand peste fiecare telina umpluta smantana.

Recomandari

Mancaruri