Scoici provensale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Scoicile provensale sunt delicioase, iar daca le preparati pentru mai multe persoane, puteti adauga pentru aroma si rondele de ardei iute.

Ingrediente

    • 1 kg scoici Saint-Jacques
    • 1 lamaie
    • 2 linguri faina alba
    • 250 ml vin alb sec
    • 5 linguri unt
    • frunze de busuioc proaspat
    • 1 ceapa
    • 1 legatura vardeata: patrunjel verde sau marar
    • 2 catei de usturoi
    • 5 rosii
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Presarati scoicile cu sare, piper, apoi adaugati faina si amestecati.
  2. Incingeti o tigaie in care puneti 3 linguri de de unt si usturoiul tocat si lasati pana incepe sa sfaraie, apoi se adaugati scoicile. Lasati focul mediu si asteptati pana ce scoicile devin maronii pe o parte, apoi la fel si pe cealalta parte (3-4 minute in total).
  3. Adaugati restul de unt peste scoici, apoi ceapa tocata marunt, rosiile taiate cuburi mici, sarea, piperul si lasati timp de 2 minute. Adaugati vinul si mai lasati pe foc timp de 1 minut.
  4. La final, adaugati patrunjelul si busuiocul tocate si zeama de la jumatate de lamaie.

Recomandari

Mancaruri