Sarmale din carne de oaie-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele din carne de oaie au un gust special si o aroma pe care nu o veti uita prea usor.

Ingrediente

    • 1 kg carne de oaie
    • 2 cepe
    • 125 gr orez
    • 60 foi de vita de vie
    • 1 ou
    • sare
    • piper macinat
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • patrunjel verde tocat
    • 500 ml vin
    • 200 gr smantana
    • 2 linguri cu otet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se curata carnea, se taie felii si se tine 2 ore in apa (cat sa acopere carnea) cu otet si sare grunjoasa, apoi se scoate, se sterge cu prosop curat si se trece prin masina de tocat cu cepele curatate si taiate felii si cu felia de paine.
  2. Peste carne se pun: bulionul de rosii, patrunjelul, 1 ou, orezul ales si spalat, sare si piper macinat. Se framanta amestecul cu mana pana la omogenizare si se lasa sa-si amestece aromele cu vasul acoperit 15 minute.
  3. Se spala foile de vita, se oparesc (daca sunt murate se tin doar in apa fierbinte 5 minute, apoi se scurg), se taie in doua si se fac sarmalute mici.
  4. Se asaza sarmalele in vas de lut sau in cratita emailata cu peretii inalti, se fierb o ora acoperite cu apa calda, se scad in cuptor o ora cu vinul pus cand nu mai au lichid si se servesc fierbinti, cu smantana deasupra.
  5. Sarmalele sunt bune cu mamaliguta calda si vin alb.

Recomandari

Mancaruri