Ghiveci de iarna-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul de iarna este un preparat foarte gustos si plin de vitamine, perfect pentru perioada postului.

Ingrediente

    • 2-3 cepe
    • 3-4 morcovi
    • 1/2 varza acra
    • fasole verde din conserva
    • 4-5 cartofi
    • 10-12 buchete de conopida
    • 1 vanata coapta
    • 175 ml ulei
    • sare
    • bulion
    • cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Spalati varza si o tocati fasii, o asezati in cratita mare unde ati pus un pahar cu ulei.
  2. Caliti varza cu ceapa taiata pestisori si rondele de morcov. Acoperiti vasul, lasati focul mic pana cand legumele se inmoaie. Adaugati cartofii curatati, taiati cubulete si spalati in multe ape, lasati sa fiarba inabusit cu bulion, sare si cimbru.
  3. Cand cartofii se pot consuma, puneti si fasole verde din conserva, vanata coapta rupta fasii si conopida fiarta separat si scursa in prealabil. Lasati sa mai fiarba impreuna, amestecati in vas cu lingura de lemn, scadeti la cuptor 1/2 ora.
  4. Serviti mancarea calda cu paine proaspata.

Recomandari

Mancaruri