Casoleta vegetariana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Casoleta vegetariana este o mancare de post plina de vitamine si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 5- 6  morcovi mari
    • 2-3 napi
    • 6-8 ciuperci proaspete sau 200 gr hribi uscati
    • 500 gr cartofi
    • 10-12 cepe mici (arpagic)
    • 100 gr fasole boabe fiarta si scursa
    • 3 linguri de bulion
    • dafin
    • 5-6 catei de usturoi
    • 175 ml ulei
    • sare
    • piper boabe
    • cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati morcovii, ciupercile, cepele si napii, spalati in 2-3 ape, taiati legumele felii potrivit de mari, iar ciupercile si coditele lor le taiati marunt. Lasati cepele intregi, tocati marunt usturoiul si puneti totul intr-un castron adanc.
  2. Incalziti uleiul si rasturnati in cratita legumele. Acoperiti cratita si fierbeti pe foc mic jumatate de ora, dupa ce ati turnat 1 cana cu apa.
  3. Din bulion desfacut intr-o cana cu apa calda, sare, piper boabe, 1 frunza de dafin si putin cimbru, faceti un sos fiert 10 minute, pe care turnati-l peste legume.
  4. Curatati, spalati si taiati in cuburi mici cartofii, ii puneti la fiert in cratita cu legume. Dupa 20 minute puneti cratita cu legume la cuptor dupa ce ati amestecat fasolea boabe fiarta.
  5. Lasati mancarea sa scada pana cand sosul se reduce la jumatate, apoi serviti mancarea calda, cu paine proaspata.

Recomandari

Mancaruri