Salau Normand

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salaul Normand este un preparat fin si gustos, pe care il puteti incerca ori de cate ori aveti invitati.

Ingrediente

    • 6 buc file de salau de 200 gr fiecare
    • 200 ml supa de peste sau de pui
    • 200 ml vin alb sec
    • 2 linguri ceapa tocata marunt
    • sare
    • piper alb macinat
    • 12 midii vii, spalate si curatate
    • 12 ciuperci mici
    • 12 creveti decorticati
    • 1 lingura unt moale
    • 1 1/2 lingura faina
    • 175 ml smantana grasa
    • 2 galbenusuri

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii

  1. Preparati supa de peste fierband o coada, un cap sua un peste mic in apa cu sare. Cand pestele este bine fiert strecurati supa, iar zeama puneti-o in alta cratita la fiert impreuna cu vinul.
  2. Ungeti cu ulei o tava, presarati in ea ceapa tocata, puneti deasupra fileurile de peste si presarati sare si piper.
  3. Distribuiti scocile, ciupercile si crevetii in jurul bucatilor de peste, apoi turnati amestecul de vin. Coaceti totul 15 minute, pana cand pestele se albeste iar scicile se dechid.
  4. Scoateti bucatile de peste pe un platou, asezati in jurul lor ciupercile, crevetii si scoicile, apoi acoperiti platoul si pastrati cald.
  5. Strecurati sosul din tava de copt, puneti-l sa fiarba intr-o craticioara, la foc mic, 4 minute. daca sosul etse prea gros, subtiati cu putin vin.
  6. Frecati bine untul cu faina, pana devine un amestec omogen, cremos, apoi incorporati in sosul de pe foc, batand energic cu un tel.
  7. Bateti smantana cu galbenusurile, luati sosul de pe foc si incorporari smantana, amestecand continuu. Puneti din nou sosul pe focul cel mai mic,, si lasati sa fiarba 4 minute, batand continuu, avand grija sa nu dea in clocot.
  8. Turnati sosul fierbinte peste platoul cu peste si serviti imediat.

Recomandari

Mancaruri