Rulada cu morcov si telina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta are un farmec special deoarece poate fi servita ca aperitiv taiata felii sau poate fi servita ca friptura alaturi de salata si garnitura.

Ingrediente

    • 2 buc de piept de pui dezosat fara piele
    • 1 telina
    • 400 gr de morcovi lungi si subtiri
    • cimbru
    • oregano
    • boia de ardei dulce
    • 250 ml apa
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Iei pieptul de pui si il speli dupa care il tai in jumatati astfel incat sa rezulte 4 bucati. Din cele 4 portii rezultate , formezi ruladele.
  2. Morcovul si telina le cureti si le speli bine dupa care le pui la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.
  3. Cand legumele sunt fierte le scoti pe o  farfurie si le lasi sa se raceasca dupa care dai telina pe razatoare. Opresti 4 mocovi care ii vei aseza in mijlocul ruladei iar restul ii dai  pe razatoare si amesteci cu telina.
  4. Separat condimentezi pieptul de pui cu boia cimbru, oregano, sare si piper si il dai la rece pentru 30 minute,astfel condimentele vor aroma frumos carnea. Apoi iei fiecare bucata de piept de pui si asezi in mijloc amestec de telina cu morcov apoi pui un morcov fiert si rulezi carnea. Procedezi la fel si pentru celelalte 3 bucati de piept de pui.
  5. Intr-o tava unsa cu putin ulei asezi ruladele, torni apa si dai la cuptor pentru 25-30 de minute.
  6. Servesti ruladele alaturi de o salata si garnitura preferata:cartofi prajiti, cartofi natur sau ciuperci coapte.
  7. Poti prepara rulada si cu carne de porc.Inainte de a fi umplute, bati bucatile de carne cu ciocanul de snitele, iar in locul apei, poti pune bere sau vin.

Recomandari

Mancaruri