Pui picant

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul picant este un preparat perfect pentru acele momente cand doriti sa serviti ceva bun si foarte satios.

Ingrediente

    • 1 pui
    • zeama de la o lamaie
    • 150 ml vin alb
    • 1 lingurita coriandru
    • 1 lingurita curcuma
    • piper macinat
    • 2 ardei grasi rosii
    • 5 catei de usturoi
    • 1 lingurita ghimbir macinat
    • 1 lingurita boia
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Portioneaza puiul si cresteaza-l din loc in loc. Unge bucatile cu zeama de lamaie si pune-le la frigider pana cand prepari sosul.
  2. Curata ardeii rosii de cotoare si seminte, paseaza-i cu blenderul sau da-i prin masina de tocat. daca ai timp coace-i mai intai pentru un gust mai intens.
  3. Amesteca sosul de ardei  cu usturoiul fin pasat si celelalte condimente. Sareaza, pipereaza bucatile de pui, pune-le intr-o tava de copt si toarna sosul preparat peste ele.Da la rece 30 de minute, apoi stropeste puiul cu putin ulei si baga-l la cuptor 40 de minute, dupa care il poti servi cu garnitura de legume sau orez fiert.

Recomandari

Mancaruri