- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul picant este un preparat perfect pentru acele momente cand doriti sa serviti ceva bun si foarte satios.
Ingrediente
- 1 pui
- zeama de la o lamaie
- 150 ml vin alb
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita curcuma
- piper macinat
- 2 ardei grasi rosii
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 1 lingurita boia
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Portioneaza puiul si cresteaza-l din loc in loc. Unge bucatile cu zeama de lamaie si pune-le la frigider pana cand prepari sosul.
- Curata ardeii rosii de cotoare si seminte, paseaza-i cu blenderul sau da-i prin masina de tocat. daca ai timp coace-i mai intai pentru un gust mai intens.
- Amesteca sosul de ardei cu usturoiul fin pasat si celelalte condimente. Sareaza, pipereaza bucatile de pui, pune-le intr-o tava de copt si toarna sosul preparat peste ele.Da la rece 30 de minute, apoi stropeste puiul cu putin ulei si baga-l la cuptor 40 de minute, dupa care il poti servi cu garnitura de legume sau orez fiert.