Mancare de cuscus cu ardei rosu

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancare de cuscus cu ardei rosu este mancare ce ne introduce prin aromele puternic condimentate in bucataria orientala.Mancarea de cus-cus cu ardei poate fi servita la orice ora din zi ea fiind la fel de buna si daca e servita a doua zi.

Ingrediente

    • 250 gr cus-cus
    • 1/2 piept de pui
    • 1 ceapa
    • 3 ardei rosii
    • cateva frunze de leustean
    • cateva frunze de tarhon
    • 3 linguri ulei de masline
    • sare
    • piper
    • patrunjel verde pentru decor
    • cascaval ras pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Fierbi cus-cusul in apa cu sare impreuna cu o lingura de ulei, cateva frunze de leustean si tarhon, pentru 5-8 minute.Scurgi apa si o pastrezi, iar cus-cusul il lasi deoparte sa se raceasca.
  2. Cureti ardeii de seminte, ii tai cubulete si-i calesti in 2 linguri de ulei bine incins, impreuna cu ceapa taiata marunt si lasi sa se caleasca impreuna pana se inmoaie.
  3. Adaugi pieptul de pui taiat bucatele misi, si continui calirea inca 5-6 miunute, pana se patrund bine.
  4. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust, dai vasul la o parte de pe foc si adaugi cuscusul. Amesteci mancarea si lasi 5 minute sa se amestece aromele si serveti decorand cu frunze de patrunjel verde si cascaval ras.

Recomandari

Mancaruri