Pui cu legume la tigaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca doriti ceva delicios, bun si care se prepara rapid, atunci e momentul sa incercati reteta de pui cu legume la tigaie.Este un preparat ce contine multe vitamine, asigurand energia necesara pentru restul zilei.

Ingrediente

    • 500 gr aripi de pui
    • 100 gr peste scurte(penne)
    • 2 linguri ulei de masline
    • o mana de pastai de fasole verde(fideluta)
    • 1 ardei gras rosu
    • 3-4 buchetele de broccoli
    • 2 linguri boabe de porumb dulce din conserva
    • 1 lingura mazare boabe din conserva
    • 2 catei de usturoi
    • cimbrisor
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Speli aripioarele de pui. iar daca sunt prea mari le tai in doua.Le condimentezi cu sare si piper si le lasi la rece 10-15 minute.
  2. Intre timp, pregatesti legumele: Oparesti fasolea verde si buchetelele de broccoli in apa cu putina sare, apoi le strecori. Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare, si se firb conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg de apa. Ardeiul gras in cureti de cotor si seminte, il speli, apoi il tai gasii subtiri.
  3. Rumenesti aripioarele de pui in cele 2 linguri de ulei, apoi adaugi fasolea verde, buchetelele de broccoli si fasiile de ardei gras. Le lasi sa se caleasca, amestecand continuu ca sa nu se arda.
  4. Se adauga pastele fierte si scurse de apa, mazarea si porumbul, condimentand cu sare, piper si cimbrisor, dupa gust. Lasi totul inca 2-3 minute pe foc, amestecand continuu, pana se patrund legumele si carnea cu aroma condimentelor, aoi opresi focul.
  5. Lasi sa se racoreasca cateva minute, apoi servesti alaturi de  paine prajita cu aroma de usturoi.

Recomandari

Mancaruri