Peste alb cu unt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestele alb in unt este un preparat pescaresc foarte gustos, aromat si usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 kg peste alb (somn, stiuca, salau)
    • 100 gr unt
    • 1 ardei rosu
    • 1 kg cartofi noi
    • 1 legatura de patrunjel
    • 1 lamaie
    • 400 gr mazare boabe
    • sare
    • 175 ml vin alb

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 35 minute

  1. Curatati si goliti pestele, portionati-l si lasati-l sa fiarba in apa care clocoteste. Lasati focul mic, adaugati sare, piper boabe, 1/2 legatura de patrunjel cu tije cu tot si vin alb. Scoateti pestele dupa 20 min si treceti fiecare felie pe farfuria de serviciu.
  2. Serviti cu garnitura de cartofi noi fierti si mazare care a fiert cu felii subtiri de ardei rosu. Turnati unt topit peste peste, stropiti cu zeama de lamaie si decorati cu patrunjel tocat fin. Alaturi asezati felii subtiri de paine.
  3. Serviti cu vin alb demisec.

Recomandari

Mancaruri