- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele alb in unt este un preparat pescaresc foarte gustos, aromat si usor de preparat.
Ingrediente
- 1 kg peste alb (somn, stiuca, salau)
- 100 gr unt
- 1 ardei rosu
- 1 kg cartofi noi
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lamaie
- 400 gr mazare boabe
- sare
- 175 ml vin alb
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 35 minute
- Curatati si goliti pestele, portionati-l si lasati-l sa fiarba in apa care clocoteste. Lasati focul mic, adaugati sare, piper boabe, 1/2 legatura de patrunjel cu tije cu tot si vin alb. Scoateti pestele dupa 20 min si treceti fiecare felie pe farfuria de serviciu.
- Serviti cu garnitura de cartofi noi fierti si mazare care a fiert cu felii subtiri de ardei rosu. Turnati unt topit peste peste, stropiti cu zeama de lamaie si decorati cu patrunjel tocat fin. Alaturi asezati felii subtiri de paine.
- Serviti cu vin alb demisec.