Fiertura de legume cu salata de sfecla rosie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fiertura de legume cu salata de sfecla rosie este un preparat de post plin de vitamine si aromat, perfect in zilele caniculare de vara cand il puteti servi rece.

Ingrediente

    • 4-5 cartofi mijlocii
    • 4-5 morcovi
    • 1 telina mica
    • 1 pastarnac
    • 175 ml suc de rosii sau 2 linguri cu bulion
    • sare
    • patrunjel verde sau uscat
    • 6-8 boabe de piper sau 1 ardei iute tocat
    • 4-5 sfecle mijlocii
    • 1 radacina de hrean
    • 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata cartofii, telina, morcovii si pastarnacul, se spala si se pun sa fiarba inabusit intr-o cratita sau o oala de marime potrivita. Se acopera vasul si se lasa pe flacara mica a aragazului sau pe plita fierbinte.
  2. Se fierb legumele jumatate de  ora, se sareaza, se pun cateva boabe de piper sau 1 ardei iute tocat, se adauga bulionul desfacut in apa calduta si patrunjelul tocat Se lasa legumele sa fiarba inca 10 min.
  3. Se stinge focul, se raceste mancarea 15 minute si se serveste cu paine uscata sau proaspata, dupa gustul gospodinei.
  4. Alaturi se serveste o salata de sfecla rosie fiarta (sau cruda) trecuta pe razatoare, sarata dupa gust si stropita cu zeama de lamaie. Daca este suportat hreanul, acesta se trece pe razatoarea mica si se amesteca uniform cu sfecla, apoi se sareaza si se stropeste cu lamaie.

Recomandari

Mancaruri