Fasole boabe cu carne de gasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea boabe cu carne de gasca este un preparat foarte gustos, perfect pentru mesele alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 500 gr fasole boabe
    • 2 pulpe + spatele si aripile de gasca
    • 2 cepe
    • 4 linguri cu ulei
    • sare
    • piper boabe
    • 4-5 fire de tarhon
    • 2 rosii (sau bulion de rosii)
    • marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Alegeti fasolea bob cu bob, spalati in 2-3 ape, lasati sa se inmoaie 8-10 ore acoperita cu apa rece. Aruncati apa in care a stat fasolea, umpleti cu apa rece cat sa o acoperiti, apoi lasati sa clocoteasca 3-5 min si aruncati apa.
  2. Puneti 3-4 masuri de apa intr-un vas mare emailat (apa se socoteste la 1 masura de fasole), adaugati carnea de gasca spalata si portionata, tarhonul si cateva boabe de piper. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc moale.
  3. Cand carnea si fasolea au fiert adaugati un sos de ceapa (ceapa calita in ulei pana se inmoaie, se amesteca cu bulion de rosii sau cu rosii decojite si taiate felii, se fierb impreuna 5-10 min), sarati si fierbeti inca 10 minute. Presarati mararul tocat peste mancare, stingeti focul.
  4. Serviti mancarea calda, cu paine proaspata si salata de sezon.

Recomandari

Mancaruri