Porumbei cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de porumbei cu ciuperci este un preparat aromat, deosebit pe care merita sa-l incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 3 porumbei
    • 2 linguri unt
    • 1 lingura faina
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 50 gr slanina
    • 7 cepe
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 200 gr ciuperci
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Porumbeii se curata, se spala, apoi se pun la fript impreuna cu ceapa tocata si cu slanina taiata feliute. Dupe ce  s-au rumenit, porumbeii se scot din cratita si in sos se pune o lingura cu faina, care se rumeneste purin, apoi se stinge cu o ceasca de apa, se adauga pasta de tomate, verdeata tocata, piper macinat si putina sare. Se amesteca sosul, se asaza din nou porumbeii in cratita, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba.
  2. Dupa ce a dat in 2-3 clocote se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba in continuare cu capac, pana cand ciupercile sunt fierte, dupa care se  poate servi.

Recomandari

Mancaruri