Piept de gasca cu ficat si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pieptul de gasca cu ficat si ciuperci este un preparat delicat pe care daca l-ati gustat o data nu ii veti uita aroma prea usor.

Ingrediente

    • 1 piept de gasca
    • 1 ficat de gasca
    • 1 ceapa
    • 100 gr unt
    • 100 ml vin
    • 1 felie de paine
    • 3 oua
    • 250 gr ciuperci
    • patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pieptul de gasca se dezoseaza si se da prin masina de tocat impreuna cu painea, de doua ori. Ficatul de gasca se spala si se taie felii, de marime potrivita. Se toaca ceapa si se caleste in   25 gr unt, apoi se incorporeaza in carnea tocata, se mai adauga galbenusurile, sare si putin piper, apoi se omogenizeaza amestecul.
  2. Se unge cu un o forma de copt si apoi se asaza un strat de carne tocata, apoi un rand de feliute de ficat, apoi iar un rand de carne tocata, apoi un rand de feliute de ciuperci si se acopera un rand de carne tocata. Se pun deasupra bucatele mici de unt si se introduce tava la cuptor, sa se coaca.
  3. Restul de ciuperci taiate felii se amesteca cu patrunjel verde tocat fin si se calesc in 25 gr de unt, se adauga vinul, putina sare si se lasa sa fiarba pana  ramane un sos ingrosat.
  4. Mancarea se serveste cu sosul de ciuperci in care se poate adauga si o lingura cu smantana.

Recomandari

Mancaruri