Sarmale moldovenesti in cuib

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele moldovenesti in cuib sunt foarte gustoase si aromate fiind un preparat specific Bucovinei.

Ingrediente

    • 1 kg carne in amestec (porc si vaca, porc si pasare)
    • 2 cepe
    • 1 felie franzela
    • 200 gr costita afumata
    • 125 gr orez
    • 500 ml de suc de rosii
    • 60-70 foi de vita de vie
    • 1 varza mare
    • cimbru
    • piper
    • sare
    • 1 foaie dafin

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se trece carnea prin masina de tocat, se pune in castron mare cu painea faramitata, cepele tocate, orezul ales si spalat, o cana cu suc de rosii, sare, piper macinat si cimbru faramitat. Se framanta amestecul cu mana umeda, se lasa la rece o ora.
  2. Se spala varza, se scurge, se taie bucati mari, se lasa deoparte. Se oparesc frunzele de vita (daca sunt nemurate) sau se tin in apa calda 15 minute, se scurg, se taie in doua pe directia coditei.
  3. Se fac sarmalute mici in foi de vita; se strang 5-6 sarmalute intr-o foaie de varza mare cu felii subtiri de slanina afumata intre ele. Se ruleaza foaia de varza, se asaza cuibul obtinut intr-o oala mare, pe un strat de varza. Se procedeaza in acelasi fel pana se termina carnea.
  4. Se fierb sarmalele la foc potrivit o ora acoperite cu apa calda, se adauga sucul de rosii si se scad la cuptor o ora, apoi se servesc fierbinti, cu mamaliguta si vin alb.

Recomandari

Mancaruri