Budinca de paine si cas

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de paine si cas este un preparat delicios, usor de preparat si pe placul tuturor. Daca va mai ramane il puteti servi la desert insotit de sos de fructe.

Ingrediente

    • 200 gr branza de burduf  sau cas faramitat
    • 500 ml lapte
    • 3 linguri smantana
    • 1 lingura cascaval ras
    • 12 felii de franzela
    • 100 gr unt
    • sare
    • 2 oua
    • 50 gr unt, pentru uns tava

Instructiuni de preparare

  1. Se bate 1 ou si se amesteca cu laptele, si in acest amesteca de inmoaie feliile de franzela pana cand se absoarbe tot laptele.
  2. Se ia un vas termorezistent, se unge cu unt, se asaza un rand de felii de franzela inmuiate, apoi un strat de branza si din nou felii de franzela si iarasi branza, terminand cu un strat de felii de franzela. Printre randuri se pun si bucatele de unt, iar peste ultimul rand de felii de franzela se  presara cascaval ras.
  3. Se bate celalalt ou, se amesteca cu smantana si 130 ml de lapte si se toarna deasupra. Se introduce vasul in cuptor pentru 30 de minute, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri