Ciupercute in sos tomat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de ciupercute in sos tomat o puteti prepara la mesele cand se anunta invitati in ultimul moment, dar totusi doriti sa le oferiti o cina delicioasa si satioasa.

Ingrediente

    • 200 gr penne
    • 500 gr ciuperci champignon mici
    • 250 gr carne tocata amestec vita cu porc, sau numai vita
    • 1 ceapa
    • 1 lingura unt
    • 1/2 lingura faina
    • 2 linguri pasta de tomate
    • 2 linguri smantana
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o oala cu apa in care s-a adaugat putina sare, se fierb pastele al dente, se scurg apoi se pastraza calde.
  2. Intr-o tigaie mai mare, se caleste ceapa tocata in unt, se adauga carnea tocata si ciupercile spalate, dar lasate intregi. Se lasa la foc mic pana scade toata apa lasata de ciuperci si de carne.
  3. Pasta de rosii se amesteca cu faina si se dilueaza  in 150 ml apa.Se toarna sosul peste ciuperci si se lasa sa fiarba pana scade. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se aseaza pastele pe o farfurie, se adauga deasupra ciupercutele cu carne si se stropesc cu smantana.

Recomandari

Mancaruri