Cartofi cu smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu smantana sunt una dintre cele mai aromate si usor de realizat retete; versatila si totusi delicata, aceasta combinatie poate fi transformata intr-o garnitura calda sau rece, ideal de asortat oricarui fel principal.

Ingrediente

    • 500 gr cartofi
    • 500 gr smantana
    • 50 gr unt
    • 200 ml lapte proaspat
    • 1 lingurita faina
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Se pune intr-o cratita putina apa sa fiarba, si cand clocoteste se pun cartofii si se lasa sa dea cateva clocote, apoi se scurg si se pun in lapte cu 30 gr unt.
  2. Se lasa sa fiarba pana scade laptele si se toarna smantana amestecata cu faina, apoi se pune restul de unt si se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care se pune pe o farfurie si se poate servi.

Recomandari

Garnituri