Ciuperci gratinate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile gratinate sunt dleicioase si se pot servi atat ca fel principal cat si ca garnitura la o friptura de vita.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci
    • 100 gr smantana
    • 1 ceapa
    • 3 linguri unt
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • 150 gr branza
    • 100 gr pesmet
    • 3 oua
    • 5 catei de usturoi
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se unge un vas termorezistent cu unt, apoi se  tapeteaza cu pesmet. Restul de unt se topeste cu putin ulei intr-o tigaie, apoi in el se caleste ceapa tocata solzisori, pana cand devine sticloasa, moment in care se adauga ciupercile spalate si taiate felii si usturoiul pisat.
  2. Cand ciupercile s-au inmuiat,se pune pesmetul, putina sare si piper si se amesteca, dupa acre toata compozitia se toarna in vasul uns cu unt si tapetat cu pesmet.
  3. Se rade branza desupra, se bat ouale cu smantana si se toarna peste branza, se presara patrujelul verde tocat si se baga vasul in cuptorul incins pentru 20 de minute.

Recomandari

Garnituri