Stiuca rasol-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Stiuca rasol este nemaipomenita in zilele de post cu dezlegare la peste!

Ingrediente

    • 1 stiuca mare
    • sare
    • 3 linguri cu ulei
    • usturoi
    • piper macinat
    • patrunjel verde tocat
    • 1 lamaie
    • 2 linguri cu otet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata si se goleste pestele de intestine, apoi se spala si se sareaza. Se lasa sa stea o ora cu sarea pe el, apoi se acopera cu apa rece si 2 linguri cu otet si se lasa asa 2 ore.
  2. Se pune apa intr-o cratita cu peretii inalti, se lasa sa clocoteasca si se adauga pestele cu apa in care a stat. Dupa 20 minute se scoate, se trag incet aripioarele, se orneaza platoul cu frunze de salata verde, se asaza pestele si se acopera cu un sos facut din: usturoi pisat, sare, piper, ulei si zeama de la o lamaie.
  3. Sosul se subtiaza cu supa de peste si se toarna peste stiuca, se decoreaza cu patrunjel tocat fin.
  4. Stiuca rasol se serveste imediat, cu paine proaspata si vin alb demisec.

Recomandari

Friptura sau Gratar