Frigarui de vita si pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Frigaruile de vita si pui sunt delicioase, gustoase si dietetice. pentru o aroma intensa este indicat sa le serviti cu garnitura de legume sotate.

Ingrediente

    • 1 piept de pui mai mare
    • 500 gr muschi de vita
    • 1 lingura sos de soia
    • 2 ardei grasi verzi
    • 2 ardei grasi rosii
    • 2 catei de usturoi
    • 1 lingura ulei
    • 1 lingura otet balsamic
    • zeama de lamaie
    • cimbru
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Taie carnea de vita in cuburi si pune-le intr-o cratita. Amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, cimbrul, usturoiul pisat si uleiul, iar sousl obtinul toarna-l peste carnea de vita. Acopera cratita cu un capac sau o farfurie si tine-o la frigider pana a doua zi.
  2. Inainte de preparare taie pieptul de pui in cuburi, sareaza-l si stropeste-l cu zeama de lamaie, apoi da-l la rece pentri 10-15 minute.
  3. Curata ardeii de cotor si seminte si taie-l in patrate mari cat cuburile de carne. Monteaza frigaruile, punand carnea de vita si de pui pe bete separate. Infige o bucata  de carne, apoi doua de ardei, iarasi o bucata de carne si tot asa, cate incap pe bat.
  4. Frige-le pe gratarul incins si uns cu ulei. Prepara mai intai frigaruile de vita si apoi cele de pui, pentru a imprumuta din aroma marinatei.

Recomandari

Friptura sau Gratar