Friptura din muschi de vaca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura din muschi de vaca este un preparat delicios, si gustos, perfect atat la mesele festive cat si la cele in familie.

Ingrediente

    • 1 kg muschi de vaca
    • 200 gr slanina afumata
    • 2 morcovi
    • 2 cepe
    • 100 ml ulei
    • 2 catei de usturoi
    • 150 ml vin
    • sare
    • cimbru
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se spala carnea, se sterge cu un prosop curat, se impaneaza cu felii de slanina afumata si usturoi taiat felii. Se unge carnea cu ulei pe toata suprafata si se pune intr-o tava de friptura pe un strat de morcovi si ceapa.
  2. Se condimenteaza cu cimbru si piper boabe, se pune deasupra o cana cu apa si se asaza tava
    pe foc sau pe plita, acoperita cu capac sau in cuptor, la foc potrivit.
  3. Se intoarce des, se scoate din tava cand furculita patrunde usor in carne, se taie felii si se trece in farfurii langa legume sote sau fierte si scurse. Deasupra se toarna sosul de legume: legumele se trec prin sita, se adauga uleiul care a ramas,vinul , eventual slanina ramasa si sare. Se fierbe sosul 10 minute, se toarna cu lingura peste legume si carne.
  4. Friptura se serveste calda, cu paine proaspata, salata de sezon si vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar