Friptura de pasare cu sos de mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de pasare cu sos de mere este un preparat pe care trebuie sa il preparati deoarece este foarte aromat si gustos.

Ingrediente

    • 1 pui sau 1 gaina
    • 1 kg mere
    • 2-3 linguri cu zahar
    • 200 ml suc de rosii
    • sare
    • 75 ml  ulei
    • 1/2 lamaie
    • 2 linguri cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata pasarea, se trece prin flacara, se goleste si se spala cu multa apa rece, dupa care se sareaza si se taie in 6 portii. Se freaca incet carnea cu felii de lamaie, se unge cu unt si se pune in tava de friptura cu 1 cana cu apa.
  2. Se frige la foc potrivit pana cand se rumeneste.
  3. Se pregateste un sos de mere: se curata fructele de coaja si seminte, se taie felii care se pun in straturi intr-o cratita cu ulei. Se acopera cu zahar si se calesc la foc mic amestecand mereu in cratita pana cand merele se farama usor. Se pune sucul de rosii, se fierb pana devin pasta groasa. Se sareaza putin. Carnea fripta se trece pe farfurii, alaturi se pune sos de mere si se serveste totul cald, cu paine proaspata si vin alb dulce.

Recomandari

Friptura sau Gratar