Pui umplut din belsug

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul umplut din belsug este reteta de succes al unei cine in familie, alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 1 pui
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 2 morcovi
    • 2 fire usturoi verde
    • 100 gr bacon sau sunca
    • 3 linguri unt
    • 5 cartofi
    • 2 fire ceapa verde
    • 1 lingurita rozmarin
    • patrunjel verde
    • ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fierbe cartofii in coaja, morcovii intregi, dar numai pe jumatate. Taie cartofii in jumatati, scobeste-i si pune-i in tava cu putin unt, cateva feliute de sunca, sare si piper, apoi baga tava in cuptor pentru 10 minute.
  2. Intre timp, pregateste puiul: amesteca 2 linguri de unt cu coaja rasa de lamaie si patrunjel verde tocat si umple-l sub piele, si freaca apoi cu sare si piper macinat.
  3. Amesteca acum restul de unt cu putin patrunjel verde, ceapa si usturoiul tocate marunt, pulpa de cartof, morcovii taiati cubulete, feliute de sunca, sare si piper.
  4. Umple puiul cu compozitia preparata, leaga-i picioarele si prinde pielea in dreptul tartitei, casa nu iasa umplutura.
  5. Asaza puiul peste cartofii din tava, toarna putin ulei deasupra si baga-o la cuptor timp de 50 de minute, adaugand sub tava o craticioara cu apa.

Recomandari

Friptura sau Gratar