Somn pane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somnul pane este un preparat foarte gustos, pe care il puteti servi atat cald si rece, impreuna cu o garnitura de cartofi natur.

Ingrediente

    • 1 kg file de somn
    • 100 gr faina
    • 200 ml lapte
    • 3 oua
    • 200 gr pesmet
    • 150 ml ulei
    • 2 lamai
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fileul de somn se spala, se portioneaza si se sareaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Lamaia se spala si se taie rondele, iar laptele se fierbe.
  2. Bucatile de peste se trec prin lapte, faina, ou batut, pesmet si se prajesc in ulei incins. Cand este gata, se scot bucatile de peste pe servete absorbante ca sa se scurga surplusul de ulei, apoi se asaza pe un platou.
  3. Somnul pane se serveste cald, cu garnituri sote sau natur si cu felii de lamaie.

Recomandari

Friptura sau Gratar