Mititei cu cartofi prajiti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mititeii cu cartofi prajiti este un preparat de vara, servit mai ales caldut, alaturi de o salata rece.

Ingrediente

    PENTRU MICI:

    • 1 kg carne macra de vita
    • cimbru uscat
    • boia de ardei iute
    • zeama de usturoi
    • 200 ml supa de carne
    • 1 lingura cu seu de oaie,

    PENTRU GARNITURA:

    • 1,5 kg cartofi
    • 200 ml ulei
    • sare
    • 500 gr rosii
    • marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Treceti carnea prin masina de doua ori, strangeti-o in cratita mare, sarati-o, piperati-o, puneti cimbru si boia iute de ardei. Framantati amestecul pana devine omogen, adaugati zeama de carne si zeama de la o capatana de usturoi si continuati operatia cateva minute, apoi lasati la rece 1 ora. De preferat este sa tineti pasta de mici la congelator.
  2. Ungeti gratarul cu seu de oaie, faceti mititei cu mana umeda, apoi frigeti-i pe toate partile. Scoateti-i pe un platou mare si serviti-i cu garnitura de cartofi prajiti si cu salata de rosii, presarate cu marar tocat sau cu salata de muraturi, langa paine de casa, vin rosu nou sau bere.

Recomandari

Friptura sau Gratar