Kebab de curcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cand doriti un preparat delicios, dar care totusi sa fie dietetic, nu ezitati sa preparati un kebab de curcan...

Ingrediente

    • 1 lingurita seminte de chimen prajite
    • 1 catel de usturoi
    • 400 gr carne de curcan tocata
    • 2 linguri de oregano proaspat maruntit, maghiran sau cimbru
    • 1 lamaie mare
    • sare
    • piper proaspat macinat
    • 2 felii groase de paine alba, fara coaja, taiata in cuburi de aproximativ 2 cm
    • 8 foi de dafin
    • 400 gr salata tanara

Instructiuni de preparare

  1. Pisati semintele de fenicul si usturoiul intr-un mojar si presarati un varf de sare. Amestecati carnea de curcan tocata cu praful ob?inut, verdeturi, sare si piper. Decojiti lamaia, taiati-o in 4 felii groase care vor fi taiate apoi pe jumatate si in final pe sfert, in functie de marime.
  2. Din carnea de curcan face?i o chiftelu?a de aproximativ 2 cm diametru. Faceti o frigaruie, puneti prima data o bucatica de paine, apoi o foaie de dafin, o chiftelu?a de carne de curcan, lamaie si inca o chiftelu?a de carne, foaie de dafin, la sfarsit inca o bucatica de paine. Stropiti kebab-urile cu ulei de masline, in special painea. 
  3. Incalziti o tigaie  pana se infierbanta  si prajiti bucatile de kebab pentru aproximativ 8 minute, intorcandu-le. Tineti seama de faptul ca curcanul nu prinde culoarea inchisa, pana nu se face la interior.
  4. Serviti kebabul de curcan cu salata, o felie de lamaie si ulei de masline.

Recomandari

Friptura sau Gratar