Friptura dorohoiana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura dorohoiana este un preparat traditional pe care trebuie sa il savurati daca aveti ocazia.

Ingrediente

    • 500 gr pulpa de vita
    • 250 gr carnaciori sau caltabos
    • 50 gr unt
    • felii de piept de porc
    • 250 gr slanina
    • 1/2 varza
    • 3 cartofi
    • 2 morcovi
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se taie pulpa de vita felii subtiri, se impaneaza cu slanina si se fierbe inabusit, pe foc foarte mic, in suc propriu.
  2. Varza se taie fideluta si se inabusa cu felii de piept de porc si cu carnaciorul. Separat se fierbe morcovul taiat rondele, iar cartofii se rumenesc in unt.
  3. Cand toate sunt gata, se aranjeaza carnea in jurul platoului si de jur imprejur se pun buchete de varza peste care se asaza rondele de carnaciori, apoi buchele de morcovi taiat marunt si la capete cartofii, apoi se poate servi.

Recomandari

Friptura sau Gratar